Namn Sonja Andersson
Alias Hundkonsult Sonja
Hemstad Kungsör
Stjärntecken Stenbock (22/12 - 19/1)
Sysselsättning Pensionär
Intressen hundar, katter, astrologi
E-post sonja.andersson@hundkonsultsonja.se

Jag heter Sonja Andersson och vill med denna blogg ge råd och tips i flera olika frågor som rör hundägande till den som är intresserad. Jag har varit hundägare och drivit olika hundkurser större delen av mitt vuxna liv.

Jag bor numera ihop med mina två ljuvliga hundar, Becka och Albin, två fd gatuhundar från Rumänien samt min mycket rara katt Iris, som har lagt sig till med ett riktigt hundbeteende.

Min första hund, en schäfer vid namn Brando skaffade jag år 1966 och det utan någon som helst hundvana. Det dröjde inte länge förrän flocken utökades men ännu en schäfer, en tik som fick heta Kickan. Dessa två hundar lärde mig enormt mycket. Därefter har jag haft ett flertal olika hundraser, allt från dvärgtaxar, schäfrar, irländska settrar och Sankt Bernhardshundar samt blandraser.

Jag har dessutom genom åren tagit hand om ett flertal omplaceringshundar, som varit lika med övergivna problematiska könsmogna hanhundar samt varit fodervärd åt flera hundar från dåvarande Hundskolan i Sollefteå, schäfrar som senare utbildades till polishundar och senast en labrador som utbildades till service/rehabhund.

Jag är numera pensionär och kan se tillbaka på ett omväxlande arbetsliv med främst barn, ungdomar och hundar...


 

Albin & Becka


 

Iris