Sonjas blogg

Köttbullsdressyr.....Buster...

2013-09-10

Jag måste rekommendera en artikel till från nya numret av Hundsport och det är "Köttbullsdressyr" av Berit Wallin Håkansson, veterinär och ögonspecialist på Strömsholm.

 

Hon skriver på ett mycket humoristiskt sätt om den nya moderna godisdressyren som hon ofta ser resultatet av på sin mottagning.

Visst är det bra med positiv förstärkning men den går verkligen till överdrift om man aldrig får säga nej eller ställa krav på sin hund. Med de svåra hundraser och korsningar som finns idag behöver Köttbullsmetoden verkligen justeras.

Man måste kunna säga "sitt" åt sin hund och den sätter sig ner helt gratis. Det är alldeles för många hundar som inte har kontakt med ägaren utan ständigt håller koll på godisfickan i stället.....

 

Så himla bra artikel som jag önskade att många hundägare tog del av.......

 

 

 

 

 

Jag har träffat Berit Wallin Håkansson ett flertal gånger på den tiden då min supermysiga och underbara Sankt Bernhardshund Buster levde. Buster kom som omplaceringshund till mig när han var fyra år gammal. Ett barn hade olyckligt skadat hans ena öga allvarligt och av den anledningen kunde han inte vara kvar hos barnfamiljen.. 

Buster  genomgick ett flertal operationer som Berit skickligt utförde. På den tiden fanns hon på Bagarmossen och det var nog tur för Buster och hans ögonskada.

 

 

Buster 

1994-07-26 -  2002-11-13

Jag minns honom som en superkul och mycket snäll hund. Han hade ofta roliga hyss för sig. Han lämnade verkligen stor sorg och saknad efter sig.....

 

 

 

 

 

Idag har jag varit på sjukgymnastik igen. Tänk att det kan vara så olika beroende på vem man går hos. Jag känner att denna behandling är bra för mig och mina artrosbesvär.

Tvingade ut mig själv på en promenad nu i kväll igen och vad händer då? Jo, jag möter världens mest ljuvliga lilla irländska settertik, 7 månader gammal. Jag stod länge och pratade med tikens matte som förutom settern även hade en mysig border collie...Usch, jag saknar Sigge jättemycket.....

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden