Sonjas blogg

Ishockey.....bussbrand

2014-01-02

 

 

Idag har jag haft TV:n på sedan 11.30 på grund av den ena kvartsfinalen efter den andra i junior-VM.  

Får säga grattis till Ryssland och Finland som vann de första två. Den tredje matchen pågår, Canada – Schweiz och det står 4-1 just nu så det blir till att gratta Canada också...matchen är snart slut..

Väntar på Juniorkronornas match mot Slovakien som börjar snart och hoppas förstås på vinst för våra juniorer……men det blir nog ingen lätt match

 

 

 

 

 

Jag har ju inte kollat på hockeyn hela tiden för Becka har förstås fått sina promenader och jag har lagat middag och diskat också. Idag blev det köttbullar, potatis, gräddsås, lingonsylt och grönsaker….Jättegott!

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit en grå dag, +4 grader men det blåste hårda vindar så det var inte speciellt skönt ute.

 

 

 

Becka och jag har mött ett flertal hundar idag och många av dem har skällt på Becka men hon har inte brytt sig. Hon står eller sitter lugnt och kollar in dem.

 

 

 

 

 

 

 

Fasiken vad tomt det är i skåpen igen. I morgon måste jag till ICA, inte minst för att Leos våtfoder Friskies är slut. Det räcker bara till morgonmålet och en hungrig Leo är inte rolig att tas med eller snarare att höra på....

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag måste  dock vänta tills sonen kommer från nattpasset på jobbet och det kan man aldrig vara säker på när det blir. Jag vill inte lämna Becka ensam så lång stund även om jag tror att hon fixar det.

 

Igår trodde sonen att han aldrig skulle komma hem. Först övertid på jobbet och sedan strul med hemresan. Bussen tar cirka 45 minuter från arbetsplatsen till pendeltåget. En mycket glad busschaufför satt och sjöng snapsvisor för passagerarna. Resan fick dock ett plötsligt slut när de hade kommit halvvägs. Det luktade bränt och massor av rök kom från bussens undersida.  

 

 

Den nu halvt hysteriska chauffören fick evakuera de oroliga passagerarna.

Sonen som inte hetsar upp sig i onödan kollade efter vad det var som brann och det visade sig vara bromsarna. Sonen är utbildad mekaniker på tunga fordon också. Han lugnade chauffören som var rädd för att bussen skulle explodera. Ingen risk, sa sonen. När bromsar brinner brukar de slockna av sig självt.

Problemet blev nu för sonen att försöka ta sig till pendeltåget. Det slutade med att han fick åka två olika bussar och runt halva Haninge innan han kom till pendeln så det blev en mycket lång dag med mycket jobb och ingen matrast. Den medtagna matlådan fick han värma sent på kvällen innan han stupade i säng.

 

 

 

 

 

 

Nej, nu ska Becka få en kortare rastrunda innan det är dags för juniorerna…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden