Sonjas blogg

Tjugondag Knut...vinter

2014-01-13

Tjugondedag jul eller tjugondag Knut är en dag som infaller den 13 januari, tjugo dagar efter jul och firas som slutet på julhögtiden. Dagen associeras enligt nuvarande tradition med julgransplundring, att "kasta ut granen", och att ta bort juldekorationerna.

 

 

Jag har inte haft någon gran för det har jag inte plats med så jag slipper granbarren i alla fall...

 

 

 

 

Nu är det vinter här också, -7 grader igår och -9 idag och lagom med snö på marken…..

Becka och jag tog några promenader igår och så även idag. Det var skönare idag bara för att solen sken. Det är man ju inte van vid direkt.

 

 

 

Det finns en opålitlig pitbull här i området. Han har bitit ett par hundar. Det är en ung tonårspojke som brukar rasta den och han har fullt sjå att hålla i hunden så jag brukar gå åt ett annat håll om jag ser dem ute.

Igår dök de plötsligt upp i backkrönet.  Grabben hade stora svårigheter med att hålla sin hund som inte alls tycktes gilla Becka när han fick syn på henne. Nu hade hunden en nosgrimma på sig i alla fall så grabben lyfte upp hunden i den så att han stod på bakbenen men det är en stor stark hund så grabben fick ta i allt vad han förmådde.

Under tiden stod jag helt stilla och jag är evigt tacksam över att Becka också gjorde det. Ville inte provocera mer än nödvändigt. Till slut fick grabben med sig hunden in på en gångväg och vi kunde då gå vidare. Egentligen skulle vi gått samma väg men det fick bli en längre omväg……

När jag berättade detta för min son så säger han : ”Du ska vara glad över att det inte var mamman som var ute med hunden för hon orkar inte hålla honom och dessutom är hon rädd för sin egen hund”…suck…..

Sonen hade mött dem flera gånger när han var ute med Vera men då var inte pitbullen så kaxig av sig.....Hon visade tydligt vad hon tyckte om kaxiga uppkäftiga hundar.....

 

 

 

 

 

För övrigt hände inte så mycket under gårdagen mer än att både sonen och dottern var här igår kväll till Beckas och Iris förtjusning…..

 

Iris och Becka gillar verkligen varandra

 

 

 

 

 

Idag passade jag på att åka och handla på ICA innan sonen åkte iväg för att jobba nattpass igen…Han var redan trött efter ett par mycket jobbiga dygnspass…..

Synd att ICA inte har hemkörning här så att jag slapp åka så ofta. Nu får jag inte med mig så mycket trots min stora rymliga dramatenvagn. Den är så proppfull med tunga varor varje gång så jag knappt får upp den på bussen ändå brukar jag inte få med mig allt jag har tänkt köpa…..

 

 

 

 

De senaste dygnen har det varit svinkallt i mitt sovrum medan det är varmt i övriga lägenheten. Idag bytte sonen ut tätningslisterna i fönstret. Jag hoppas att det hjälper något för skönt är det inte med kylan…..

 

 

 

 

I kväll ska jag väl kasta ett halvt öga på Idrottsgalan. Jag gillar egentligen inte galan förutom att det är kul att se våra idrottsstjärnor uppklädda i något annat än sina idrottskläder för en gångs skull. Dåliga skämt och trista tacktal brukar jag annars förknippa galan med…..Det mest spännande är väl att se vem som får Jerringpriset?....lite osäkert är det i år

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden