Sonjas blogg

Blöt tvätt....associationer

2014-01-16

Så glad man blir när man kommer ner till tvättstugan för att hämta upp den nytvättade och torra tvätten och upptäcker att tvätten banne mig är blötare än när jag la in den i torktumlaren en timme tidigare.

 

 

Och just idag hade jag massor av handdukar (Iris) och en del lakan förstås. Torkskåpet är litet men effektivt men det gick ju inte att få plats med allt och jag hade förstås bara en halvtimme kvar på tvättiden.

 

 

Självklart var nästa tid bokad och kvinnan som hade den hade lika mycket tvätt hon också. Hon blev ju inte direkt glad hon heller.

Nu hänger handdukar på tork i badrummet, något som irriterar mig eftersom det är litet och trångt ändå där inne.

 

 

 

 

 

 

Tog en promenad under torktiden vid niotiden med Becka. Vi gick förbi närbutiken för att köpa grädde till middagen och jag hade tur för det fanns bara en förpackning grädde kvar.

 

Väntar på matte vid närbutiken

 

 

Den unga tjejen i kassan gillade min vinterjacka och den är verkligen skön. Praktisk också med alla  stora fickor som rymmer en hel del…

 

 

 

 

 

 

Det blir i alla fall ljusare längre tid på dagarna så vi går ju åt rätt håll. Denna bild tog jag vid 16-tiden. Det är inte länge sedan som det var becksvart ute då.......

 

 

 

 

 

 

 

Lagade korv stroganoff till middag.

 

 

 

 

 

Blev så det räckte till en matlåda åt sonen också. Vad han nu ska med den till för han hinner aldrig äta? Han har jobbat dagpass och det har varit full rulle hela dagen. Egentligen skulle han ha slutat kl 16 men de fick förstås en körning till SÖS strax innan så det blev övertid som vanligt. Hur som helst har han matlådan (köttfärssås/spagetti)med sig hem igen för det fanns ingen tid för mat idag heller.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte ofta som jag tillagar och äter korv stroganoff men varje gång jag gör det så tänker jag på mina barnbarn. När de var yngre för cirka 10-12 år sedan så var de hos mig på somrarna. Jag bodde i Lund på den tiden. Och deras älsklingsrätt var just min korv stroganoff så de fick alltid det den dagen när de kom till mig och även sista dagen på vistelsen….och som de åt sen….

 

Likaså igår när jag skrev om Becka som inte gillar morötter så tänkte jag på min dotter. När hon var 3-4 månader gammal och hade drabbats av diarré så ordinerade barnläkaren morotspuré (barnmatsburk) men se det gick inte alls att få i henne hur jag än försökte. Jag hade puré precis överallt utom i barnet.

 

 

Dottern var inte stor eftersom hon var två månader för tidigt född och bara vägde 1,5 kg vid födseln men envis som synden och spotta kunde hon.

Hon gillar inte morötter nu heller och har aldrig gjort, förresten äter hon inga andra grönsaker än gurka.

 

Ja, vilka associationer man kan ha…...

 

 

Förresten är morotspuré bra till hundar som drabbats av diarré också. Bra att ha hemma.....

 

 

 

 

 

Sonen ringde och är på hemväg. Han stod som många andra och väntade på det försenade pendeltåget. Det snöar och är kallt så folk vill stå inne i värmen. Då passar de på att måla om bänkarna så trötta resenärer inte kan sitta ner och vänta…

 

 

Hur smart är det att göra det just nu en kall arbetsdag i ett väntrum där massor av folk måste invänta tågen? Dessa bänkar har varit avskavda i åratal

 

 

 

 

 

Nu i kväll är det dags för hockey på TV.n igen…..SSK (Södertälje) möter Djurgården och det lär inte heller bli någon lätt match och den börjar strax..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden