Sonjas blogg

Två månader....täcke...kaffe

2014-02-02

Nu har det gått två månader sedan jag hämtade Becka på Arlanda.

 

 

Denna lilla underbara tjej har anpassat sig otroligt bra i sin nya miljö. Både Iris och Leo gillar henne också och det syns att det är ömsesidigt.

Det enda problemet är egentligen Beckas stora viltintresse. Hon blir helt hispig och okontaktbar när hon får upp vittringen. Morgnarna är värst då många vilda djur har passerat här utanför….Grannens katt bryr hon sig dock inte ett dyft om…Katten ligger varje morgon utanför porten till entren intill vår och som vi måste passera förbi….Både Vera och Sigge gjorde allt för att skrämma bort den men Becka ignorerar katten helt….skönt….

 

 

 

 

Igår morse pajjade kaffebryggaren ihop så det var bara att ge sig iväg att köpa en ny. Jag dricker i och för sig bara en mugg kaffe om dagen och det varje morgon och den muggen med Zoega vill jag inte vara utan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väntar på pendeltåget

Är på pendeln

 

 

Becka fick följa med för jag tänkte se om det fanns något passande täcke åt henne i djurbutiken här i stan. Och det fanns ett perfekt tunt men varmt täcke. Becka har ganska så tjock päls men täcket ska vara ett skydd mot vätan och den hårda blåsten. Hon har varit frusen av sig under den här tiden med den blöta snön och regnet som kommit från skyn och de hårda stormvindarna.

 

 

 

 

 

Det var första gången som Becka var inne i butiken men hon stod så stilla och hade inga som helst problem med att prova täcket trots att det var remmar både här och där som skulle rättas till. Bra är också att det finns en öppning med dragkedja på ryggen så att hon kan ha selen under täcket och att man ändå kan knäppa fast kopplet i selen. Nu slipper även den bli våt……..

 

 

 Väntar utanför Elon

 

Nästa stopp blev vid Elon. Det fanns förstås många kaffebryggare att välja mellan men jag tog en Melitta. Har testat den nu på morgonen och det blev riktigt gott kaffe…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är verkligen växlande väderlek. Igår gott om snö, nu tö och väldigt skitigt…För någon timme sedan regnade det…Nu dalar stora snöflingor ner och det är +2 grader…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kollade en stund på bandymatchen i morse mellan Ryssland - Sverige som vi förlorade på grund av två missade straffar men det skulle vara förbjudet att spela bandy i -27 grader som de gjorde…Kan aldrig vara bra att anstränga sig så i denna extrema kyla och dessutom andas in så kall luft…..Väldigt otäckt också med domaren som bröt benet.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ska jag och Becka gå ut i det otäcka vädret....

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden