Sonjas blogg

Helvetesvecka för mig....kloklippning och viktnedgång för Becka

2014-03-13

 

 

En helvetesvecka och det är inte slut än……Någonting måste ha hänt i ryggen förra torsdagen vid sjukgymnastiken eller när jag satt i tandläkarstolen….Har haft fruktansvärda plågor i rygg och högerbenet sedan dess så nu är jag tillbaka på ruta ett igen……..Det har gått sex veckor sedan diskbråcket uppstod….

Dagarna är ett rent helvete och nätterna ännu värre………Jag har inte kunnat koncentrera mig på någonting utan har fått lägga ner all energi på att hantera smärtorna och överleva dygnen……..

 

 

 

 

 

 

Tur är ändå att det har funnits sportprogram på TV. Känns dumt att gnälla när man ser deltagarna i Paralympics…..Vilka bedrifter….

 

 

 

 

 

Tur i oturen är ju att sonen är sjukskriven och kan ta hand om djuren och hushållet för jag kan inte göra någonting…

 

Jag har till och med fått liggsår på höger armbåge då jag bara kan ligga i ett läge…..Skönast är det dock att sitta eller halvligga i min fåtölj eller skönast och skönast? Det är åtminstone minst plågsamt…….

 

Sonen ringde efter sina kolleger tidigt söndag morgon för att se om det fanns något smärtstillande att ge?

När amb.sjukskötaren såg min lista över mediciner som jag inte tål så vågade han inte ge mig någonting alls.

Och det var ingen idé att åka till SÖS för akuten var överfull och det var riktigt stökigt där. Att ligga på en brits där hela dagen tilltalade mig inte alls och amb.personalen hade samma åsikt. Hellre pinas jag i mitt hem….

 

Sonen fick åka till apoteket för att köpa Ipren och Tigerbalsam. En kombination av Alvedon och Ipren har bra effekt men det visade sig att jag blev oerhört illamående av Ipren som innehåller acetylsalicylsyra, vilket jag inte tål  så jag får hålla mig till Alvedon. Att smörja med Tigerbalsam känns i alla fall skönt…..Lite väl starkt tycker både Becka och katterna som håller sig på avstånd….

 

 

 

 

 

Igår uppsökte jag en klinik som utför kinesisk akupunktur. Jag har bara positiva erfarenheter av det sedan tidigare. Tyvärr orkade jag inte åka in till kliniken i Stockholm utan fick ta en på närmare håll.

Det är alltid lite nervöst att uppsöka en ny men hon verkar kunnig. Det behövs några återbesök innan någon större positiv förändring märks men nu kan jag i alla fall sitta vid datorn och bara det är ett stort framsteg.

 

 

 

 

 

 

Sonen har fått serva mig och tagit hand om djuren hela veckan. Han har fortfarande ont i sin axel och fingrar som domnar bort.

Han skulle egentligen varit på magnetröntgen i Farsta i kväll men de ringde igår och ställde in besöket. pga sjuk personal men han fick en ny tid av dem. Nu får han åka till Sophiahemmet i stället och det nu på lördag. Märkligt med en lördagstid men de har väl mycket att göra….

 

 

 

 

 

I kväll skulle jag ha varit på Globen och kollat på Art on Ice, konståkning, men det går ju inte…700 kr kostade biljetten som jag inte kan nyttja….Inte första gången precis som jag inte kommer iväg….trist...

 

Ja, ja, nu får det vara slut på gnäll………Sonen fixar just nu middag, råstekt potatis och goda biffar…..Det luktar gott…….Min aptit är det i alla fall inget fel på….

 

 

 

 

 

 

 

Igår fick sonen åka iväg till Handen för att klippa klorna på Becka. Både resa med pendeltåg och buss samt kloklippningen gick hur bra som helst. Klorna hade redan fått bättre kvalité också...Beror ju på kosten....Skönt!

 

 

Becka hade också gått ner 1 kg på en månad. Bra!

 

På pendeln till Handen...

 

 

 

 

Väntar på pendeltåget i Handen för att åka hem...

 

 

 

 

 

 

Promenad i tisdags

 

 

 

Intressanta dofter finns det överallt

 

 

 

 

 

Iris älskar att vara på balkongen när det är varmt och skönt och solen skiner...

Och hon är väldigt förtjust i Becka..

 

 

 

 

 

Ute på en av alla promenader...

 

 

I måndags kväll hamnade Becka och sonen mitt i ett kattslagsmål. Becka blev arg och katterna rädda så en av dem klättrade upp i ett träd....

 

 

 

 

 

Nej, nu är det dags för middag...Sonen har blivit riktig duktig på att laga mat. Han har inte varit speciellt intresserad av det tidigare...Tror att han har blivit inspirerad av brandmännen på stationen....

 

 

 

 

 

I kväll får vi se om Rögle tar sista kvalserieplatsen...Det lutar åt det....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden