Sonjas blogg

Fullmåne...

2013-09-19

 

 

Det är dags för fullmåne igen…….Den har fascinerats och fruktats av människor i alla tider…

 

 

 

Vid fullmåne står jordklotet mellan solen och månen, vilket gör att jorden påverkas av månens kraft och energi. Månkrafterna påverkar blodet och kroppsvätskorna på samma sätt som det gör med tidvattnet som stiger. Kirurgiska ingrepp och operationer bör vänta till efter fullmåne om det finns möjlighet eftersom alla människor har lättare att blöda vid den här fasen. Människan består dessutom av 75% vatten…

 

 

 

Många människor är utpräglade ”månnaturer”, är alltså mer känsliga av månens olika faser än andra.  Man kan ha svårt att tygla sina känslor och det kan bland annat handla om oro, ångest, sentimentalitet, ilska, lättretlighet, aggressivitet m.m.

 

Personal vid äldreboenden kan vittna om att åldringarna ofta är oroliga vid fullmåne och det är vanligt med överfall, våld, upplopp och andra kriminella handlingar just vid denna månfas.

 

Berusning av alkohol ger starkare effekt. En del människor blir totalt förvirrade medan andra blir romantiska. Månskenspromenader är nu speciellt romantiska.

Vanligt är också att vissa personer får extra energi och har då svårt att sova under ett par nätter.

 

 

En månmeditation ute i naturen på en stilla plats är något som en del människor ägnar sig åt för att själen och det undermedvetna ska påverkas av fullmånens energi.

 

 

Djuren påverkas ju lika mycket som vi människor om inte mer eftersom de står närmare naturen än vad vi gör.

 

Jag har alltid varit noga med att följa månens faser när det gäller mina hundkurser, framför allt då på kurserna i vardagslydnad. Det är ju vanligt att hundar med olika ”problem” och aggressioner deltar eller rättare sagt så är det mer ovanligt om det inte är ”problemhundar” med. Oftast gäller det utfall och aggressioner mot andra hundar. Jag har haft stor nytta av att ha denna kunskap om månens inverkan när det gäller hantering och även träning av grupper. Det är helt onödigt att provocera naturens krafter……

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden