Sonjas blogg

Kinesisk akupunktur...

2014-03-19

Idag var jag iväg och fick kinesisk akupunkturbehandling igen. Jag har fortfarande ont när jag går men inte på långa vägar som tidigare.....

 

 

Akupunktur enligt klassisk kinesisk medicin har sitt ursprung i en flertusenårig kinesisk läkekonst som tar hänsyn till hela människan och strävar efter att hitta grundorsaken till ohälsa.

Västerländsk akupunktur är en svensk metod från 1980-talet där man strävar efter smärtlindring eller mildra sjukdomssymptom.

 

 

 

 

 

När nålar sticks in i akupunkturpunkterna skickas impulser via tunna nerver från det behandlade området till ryggmärgen. Därifrån går impulserna vidare till hjärnan. Som svar på impulserna börjar hjärnan producera olika ämnen som kroppseget morfin, endorfin, som bidrar till att minska smärta. Dessutom ökar blodcirkulationen där nålen sitter.

 

Efter akupunktur upplevs ofta musklerna avspända och många känner sig också lugnare i sinnet. Behandlingen verkar inflammationshämmande.

 

Akupunktören använder pulsdiagnostik. Pulsen berättar hur tillståndet är hos de inre organen.

 

Jag har svaga njurar och lungor och det visste jag om sedan tidigare. Akupunkturbehandlingen stärker dessa organ så det är inte enbart smärtorna i ländrygg och höfter/ben som behandlas.

 

 

 

 

Becka verkar piggare idag även om det inte syns på bilderna.

Hon börjar vänja sig vid halskragen men jag kan inte påstå att hon är förtjust i den. Medgörlig som hon är så finner hon sig i sitt öde.

 

 

 

 

Hon får vara utan krage emellanåt och ha skon på sig i stället...

 

Iris vilar på Veras gamla fäll...

 

...och Leo ligger utsträckt i biabädden som Iris brukar använda som toa när tillfälle ges...

 

 

 

 

 

 

För övrigt gillar jag inte alls att snön har vräkt ner här idag. Hoppas för allt i världen att den försvinner snabbt......

 

 

 

 

 

 

 

Just nu spelar Djurgården - Malmö. Jag ser matchen på TV. Efter halva matchen leder Djurgården med 1-0 men det kan vända fort....

 

Sonen är på ett nästan fullsatt Hovet och där är även vår statsminister. Han är ju känd dif:are....förnuftigt!

 

Stämningen är hög som på alla DIF:s matcher....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden