Sonjas blogg

Incidenter på pendel o buss..

2014-03-28

 

Tänker berätta om tre incidenter som hände på pendeltåg och buss under gårdagen och idag

 

1:a incidenten

 

 

När sonen skulle åka hem från hockeymatchen (som DIF vann)  igår kväll så klev han på pendeltåget vid Årstaberg som vanligt. Det är mycket folk på tåget så han får stå.

När de närmar sig Farsta så upptäcker han tre tonårskillar som sitter i vagnen bakom honom. En av killarna sitter och viftar med en morakniv. Dessutom hugger han och skär sönder sätet intill honom. Sonen blir förbannad. Han rusar fram, tar tag i grabben och sliter kniven ur hans hand samtidigt som han skäller ut dem och det riktigt ordentligt.

Sonen säger till dem att han ska ringa efter polisen. Självklart  kaxar de upp sig. Sonen säger till dem att sitta stilla och hålla käften. Dessutom säger han att de ska ge honom sina id-kort. Först vägrar de men sonen får dem att göra det.  De märker att han menar allvar.

Sonen säger till polisen som tar emot anmälan att de kan komma och hämta grabbarna och kniven vid nästa station som är Skogås.  Han lämnade både födelsedatum och namn på två av dem. Den tredje hade inget id.  Medan tåget fortsätter till Skogås kommer plötsligt flera av de övriga passagerarna fram och ska tillrättavisa killarna nu när de var avväpnade men då blir sonen smått irriterad på dem också. ”Gå och sätt er och håll käften. Ni vågade minsann inte ingripa tidigare så då har ni inget här att göra nu heller" säger sonen till dem. Folk gör som han säger.

Sagt och gjort, polisen befann sig redan i närheten av stationen så de var snabbt där.  Den tredje grabben började gråta när polisen dök upp och hämtade dem. Polisen frågade sonen hur han vågade ingripa när killen var knivbeväpnad. "Jag blev förbannad" svarade han….

Grabbarna blir åtalade för brott mot knivlagen och skadegörelse och grabben med kniven blir av med sitt mopedkort……

 

 

 

 

 

 

 

2:a incidenten

 

 

 

Lugnet lägger sig på pendeltåget  men vid Handens station kliver det på en tjej med en chihuahua och slår sig ned på ett angränsande säte. Sonen säger till henne att gå och sätta sig i hundvagnen i stället.

”Det ska du skita i” får han till svar….”Skulle inte tro det” svarar han. "Som hundägare borde du ta hänsyn till att det kan finnas allergiker. Av den anledningen har de särskilda vagnar på tåget för djur".

Tjejen visar inte alls någon ansats till att byta vagn. Sonen börjar bli riktigt irriterad på hennes attityd och säger ”Flyttar du dig inte genast kommer jag att kasta av dig vid nästa station och det med huvudet före”…..Tjejen trippar iväg till vagnen intill…..Hon inser att sonen menar allvar……

 

En äldre dam undrar hur sonen vågar lägga sig i? Först när det gällde killen med kniven och sedan tjejen med hunden.

 

Sonen säger till damen att han är så förbaskat irriterad på att folk inte har något civilkurage nu för tiden. Alla gnäller och klagar på politikerna  och samhället men själva törs de minsann inte lägga sig i eller försvara någon utan blundar och tittar åt annat håll………

 

 

 

 

 

 

3:e incidenten

 

 

Sonen och jag satt på  bussen på hemväg från ICA nu på förmiddagen. Efter ett par hållplatser kommer det på en elak äldre gubbe. Jo, jag kan gott påstå att han var elak.

Han hade rullator och klev på vid mittendörren på bussen. Det var bara det att det stod en stor tvillingvagn och en annan rullator där redan.

Gubben blir jättearg på den stackars mamman med vagnen. Han menade på att hon tog upp alldeles för mycket plats men det gick inte att ställa vagnen på annat sätt.

Busschauffören säger till honom att fälla ihop sin rullator och lägga den på golvet eller på en brits i närheten. Gubben tvärvägrade. Den kvinnliga chauffören går bort till honom för att hjälpa till. Gubben och chauffören kommer i dispyt med varandra.

Jag trodde aldrig att vi skulle komma iväg men till slut struntar chauffören i att käfta med den envisa gubben utan han fick sitta på sin rullator mitt i gången, vilket de inte får enligt säkerhetsreglerna och något som hon påpekade för honom.. När vi kommer till centrum ska gubben kliva av.

Då går han fram och börjar käfta med chauffören igen. Han är väldigt otrevlig och mycket högröstad. Då fick min son nog. Han går fram, överröstar gubben och säger till honom att genast försvinna från bussen. ”Om du begär respekt från andra borde du föregå med gott exempel själv” säger sonen. Förbannad pinnar gubben iväg med sin rullator i sällskap med sin hustru. Hon har inte sagt ett ord under resan och det förstår jag.

Halva bussen var fylld med skolungdomar. Hur ska man begära  respekt från dem när gamla människor uppträder på detta viset?

 

 

 

Det som retar mig mest är att personer med rullator åker gratis på bussarna här men många av dem tar minsann ingen hänsyn till andra passagerare utan de tror att de äger hela bussen. Jag har själv tidigare hamnat i dispyt med griniga rullatorpensionärer på bussen.

 

 

 

 

 

Efter en försenad bussresa kom vi till slut hem till en superglad Becka som fick komma ut på en skön promenad.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har Becka fått sin sista pencillintablett. Såret har läkt jättefint. 

 

 

 

 

 

I kväll är det inga hockeymatcher. Jag ska kolla på Let´s dance i stället.......

 

Duktiga Benjamin...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden