Sonjas blogg

Det meningslösa våldet...

2014-03-31

 

 

Vila i frid

Stefan

 

Man blir både ledsen, upprörd och förbannad över det meningslösa våldet i samhället som utförs av personer som lever för våld. De som andas och käkar våld dagligen.

De som tror att det är lagens supportrar som utför dessa avskyvärda dåd har fel. Det är organiserade ligister och huliganer som ena dagen klär sig i något lags färger, för att andra gånger klä sig i svart för att slåss när det gäller rasism eller regnbågens färger eller något annat…Det finns hela tiden något som de kan rikta sin vrede och våld mot…….Det här är ett samhällsproblem av stora mått och som har tillåtits att gå för långt....Det är alldeles för slapphänt när det gäller lagar och åtgärder....

 

 

 

 

 

 

 

På förmiddagen åkte sonen, Becka och jag in till Stadion för att hedra Stefan Isaksson, en 43 år gammal 4-barnsfar, en skötsam och framgångsrik egenföretagare samt hängiven djurgårdsfan sedan barnsben som så tragiskt dödades i Helsingborg igår av galna huliganer..

Stefan var med andra ord på fel plats vid fel tillfälle.

Han var också en uppskattad ungdomsledare. Han saknas av många.

 

 

 

 

 

 

Vi tog med en DIF-halsduk och ett ljus som vi placerade bland alla andra tröjor, halsdukar, blommor och ljus etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utanför DIF:s kansli

 

 

Vi gick även in på kansliet för att skriva ett par ord i kondoleansboken…

 

Mycket folk passerade förbi och allt fler samlades allt eftersom…….

 

Extra roligt var att se medlemmar från andra klubbar som AIK och Hammarby komma med sina tröjor, halsdukar och blommor...

 

 

 

 

 

På väg över Valhallavägen

 

Becka som aldrig tidigare har varit inne i Stockholm uppträdde helt otroligt lugnt och sansat.  Hon åkte t-banan för första gången och dessutom fick hon åka hiss både vid Centralen och vid Stadions stationer eftersom det bara finns långa rulltrappor där. Det gick hur bra som helst. Frivilligt gick hon in i hissarna och satt så stilla hela tiden. Hon har aldrig åkt hiss tidigare. Duktig tjej det här….

 

 

Blommor som tittar upp längs  Sturegatan

 

 Promenad genom Humlegården

 

 

Sedan gick vi från Stadion till Centralstationen, längs Sturegatan,  Humlegården, Kungsgatan, Sergels torg, Malmskillnadsgatan och så till slut Klarabergsviadukten till Centralen…….Trots all trafik, alla människor, alla synintryck och ljud runt omkring så gick Becka hur lugnt som helst som om hon inte hade gjort något annat….

 

Väntar på pendeln på Centralen

 

 

Den enda gången hon reagerade var på pendeltåget och då på en glad amstaff som fanns i vagnen. Hon gillade inte att han var där men hon lugnade sig fort…..

 

 

 

 

 

 

Det var en trött Becka när vi väl var hemma…och jag kan ju gott säga att den långa promenaden inte var så skön för mig. Högerbenet och höften sprängvärker men det får man ta....

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden