Sonjas blogg

Vardagslydnad....tandvärk

2014-04-13

 

 

Idag var det dags för kurs i vardagslydnad igen……Fint väder men lite väl blåsigt…..

 

 

 

Vi tog pendeltåget dit som vanligt. Det tar 45 minuter härifrån till Handen. Eftersom Becka är så otroligt bilrädd så ville jag inte utsätta henne för en bilresa och sedan  komma helt skärrad till kursen. Vi får träna bilåkandet med korta turer först så att hon vänjer sig……

 

Gruppen har utökats något så nu är det 12 hundar med Becka…Idag tränade vi mest hundmöten i olika former samt sitt, stanna kvar och inkallning…..

 

Hälsaträning  

 

Lilla Balis matte ska hälsa på Isaks matte och assistent. Hundarna får inte hälsa på varandra utan ska sitta stilla och det var ju inga problem..

 

 Chiva - amstaff

 

 

Bali, chihuahua och Mimmi, yorkshireterrier (ny deltagare) samt Isak som syns i bakgrunden. De väntar på hund som ska passera förbi dem medan de sitter stilla...

 

 Molle - flatcoated retriever

 

Poshi - boxer

 

Hälsaträning  -  Isak och Molle

 

Becka och Rover undrar vem som går bakom ryggen på dem medan lilla Teo kollar på sin matte...

 

Becka, Rover, Poshi och Chiva ska sitta stilla medan Leo går slalom mellan hundarna....

 

Chiva är på väg mot en "nej"-övning. Han får inte ta korven som ligger i en burk som de ska passera så tätt inpå som möjligt....Han var duktig även om korven frestade en hel del....

 

 

 

 

 

 

När vi kom hem skickade jag iväg sonen för att köpa skink- och ostsallad i pizzerian. Tack o lov är det stora portioner för precis när sonen kom hem dök dottern upp så hon fick hälften av min sallad. Nu är inte hon så förtjust i grönsaker men det gick i utan problem. Salladen var väldigt fräsch och god med mycket skinka och ost.

 

 

 

 

 

 

Någon timme senare dök barnbarnet upp tillsammans med sin pappa som ville kolla på Volvon. Han hade med sig ett nytt batteri eftersom bilen har stått stilla så länge och dragit ur det gamla. Jag förstod att han skulle bli förvånad över att bilen är i så fint skick som den är i. 

Som barnbarnet sa igår: Ska jag verkligen få den här fina bilen?

Hur som helst är papperen klara och bilen överlåten. Skönt att bli av med den säger sonen. De hämtar bilen om några dagar. Den står ju skyddad så det är ingen panik även om sonen skulle vilja ställa in BMW:n där i stället.

 

 

 

 

 

 

Dottern åkte precis hem och hon fick med sig ett gäng flyttkartonger…

 

Vet inte vem som är tröttast, jag eller Becka?

 

 

......men jag har tandvärk också. En stor plomb lossnade i morse....

 

 

 

En mycket trött Becka har lagt sig i den lilla biabädden som Iris använder som toa emellanåt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden