Sonjas blogg

SÖS...kursavslut...snö...

2014-05-05

 

 

Jag hann inte mer än skriva klart bloggen i torsdags kväll förrän jag fick en fruktansvärd huvudvärk. Tog blodtrycket som nu var skyhögt igen.

 

 

 

 

Eftersom trycket inte sjönk trots att jag tog ytterligare en blodtryckstablett som läkaren ordinerade på Valborg då trycket var lika högt så ringde sonen till sjukvårdsupplysningen denna gång. De hänvisade honom till ambulansen igen.

 

 

 

 

Hans kollegor kom och körde mig in till SÖS. Låg på akuten hela natten och långt in på förmiddagen då jag fick komma upp på en avdelning. Enligt läkarna var jag felbehandlad och skulle ha ytterligare en annan blodtrycksmedicin.

De ville att blodtrycket skulle stabiliseras innan jag fick åka hem så det kollades varannan timme. Tack o lov sjönk trycket på dagen med ny medicinering och på lördagkvällen fick jag åka hem  eftersom det var mycket ont om platser på sjukhuset.

 

 

 

 

Man kan inte annat än beundra den vänliga personalen på SÖS. Det är den hårdast belastade akuten i landet. Läkarna och sköterskorna sprang mellan akutrummen hela natten. Det var  dessutom ovanligt många larm just den natten. Ambulanserna kom i skytteltrafik med svårt sjuka eller skadade människor och förstås en del mer eller mindre medvetslösa drogmissbrukare.

Jag låg på en brits precis innanför ambulansintaget hela natten. Det blev ganska så kallt med de ständigt öppna dörrarna och det fanns förstås inte en chans att jag skulle kunna sova eller slumra till i den starka belysningen och "oväsendet" runt omkring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår hade jag kursavslutning på vardagslydnaden. Det var kallt, 4 grader varmt men iskalla vindar.

Vi frös och blev stelfrusna allihop. Inte blev det bättre av att det började snöa!!!!! Rena aprilvädret med andra ord…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla hundar var så duktiga och det är roligt när deltagarna är nöjda och ser framgångarna hos sina fyrbenta vänner.

Vi gick igenom alla moment som vi har tränat på under kursen. Dessutom skulle hundarna visa upp någon ”konst” som de har lärt sig hemma under kurstiden och de kunde alla mer eller mindre avancerade konster....

 

Becka rusade genast fram till Rover. Hon är så förtjust i honom. De är f.d. gatuhundar båda två. Charmiga och energiska Rover kommer från Irland.

 

 

Bali - självförtroendet har stärkts enormt hos denna lilla söta tjej.

 

 

 

Den fina och charmiga Poshi löper men Molle tycks inte bry sig.

 

 

Molle

 

Rover

 

Teo - Han var tidigare reserverad mot människor men det märks inte nu.

Teo är bror till Bali och båda är otroligt lättlärda, lydiga och mycket duktiga.

 

 

Teo och Rover

 

Mimmi, Bali och Molle -

och frusna hundägare

 

Becka, Rover och Isak

 

 

Det är alltid lite vemodigt vid kursavslut och då vi ska skiljas även om jag vet att ett flertal av deltagarna återkommer i höst…..

 

 

Jag fick god choklad och söta blommor som tack. Alltid roligt att bli uppskattad……

 

 

 

 

Becka var jättetrött på hemvägen men det berodde nog också på lördagens äventyr som hon var med på.

 

 

 

Sonen skulle ju hjälpa sin syster med flytten som hon inte är klar med. Han ville inte att Becka skulle vara ensam hela dagen då jag var på SÖS så hon fick följa med. Lite mentalt jobbigt var det nog för henne även om hon slappnade av efter ett tag.

 

Det var inte bara Becka som var trött. Förutom att jag var stelfrusen så var jag trött också.  Inte bara på grund av sömnbrist utan det är ett vanligt symtom för den nya blodtrycksmedicinen också så idag har jag tagit det  lugnt.

 

 

 

 

Hade tvättstugan i morse men det är också allt måste-jobb som jag har gjort idag, förutom disk och bäddning förstås.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonen håller just nu på att fixa till en fläskfilégratäng till middag. Ska bli gott!

Han har precis kommit hem efter läkarbesök och är sjukskriven i ytterligare en månad. Han väntar på magnetröntgen av nacken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden