Sonjas blogg

Hundväder....bananer

2013-10-22

 

 

 

Idag har det varit ett riktigt ruskväder här eller hundväder som en del säger. Dagsregn och blåst med andra ord.

Jag är glad att jag slapp gå ut och rasta någon hund idag i alla fall för jag känner att jag har en förkylning på gång. Jag brukar sällan eller aldrig vara förkyld och de få gånger som jag blir det så blir jag riktigt ordentligt sjuk. En läkare sa till mig vid ett tillfälle att det var bättre att bli riktigt genomförkyld någon enstaka gång än att gå omkring och vara småsnorig jämt och det var ju en tröst förstås.

 

 

Hur som helst gör det ont i bihålorna just nu något som jag bara brukar drabbas av när pollensäsongen sätter igång. Fel årstid alltså…..

 

 

 

 

Vera älskade regn o blåst.....och det var ingen risk att man blåste bort i alla fall när man höll i den här stadiga tjejen...

 

 

 

Jag ställde in sjugymnastiken idag just för huvudvärken och snorandet men blev tvungen att åka till ICA i ösregnet. Tänk att det alltid saknas ”måste-ha-saker” när man inte alls har någon lust att bege sig till butiken för att sedan kånka hem en massa tunga varor. I och för sig åker jag buss men man ska ju till och från den också.

 

Passade på att köpa en juicepress för jag fick en massa frukt av dottern igår, apelsiner, äpplen, päron och massor av bananer.

Dottern kör turistbuss och var iväg med ett gäng fotbollskillar på träningsläger över helgen nere i Vänersborg. Tydligen hade klubben skickat med dem hur mycket frukt som helst med tanke på allt som blev över och som dottern fick med sig hem för att ingen annan ville ha det.. Vet inte om grabbarna har ätit någon frukt men dottern gör det inte så hon släpade hem det mesta till mig. Den enda frukt hon äter är äpplen men då ska det var i en paj.

 

 

Jag älskar bananer och kan äta ett par om dagen men även om jag gör det så kan jag inte få i mig alla innan de blir förstörda. Så i morgon ska jag baka banankaka och bananmuffins och vad man nu kan hitta på  för något med bananer i…….

 

Hoppas nu bara att jag mår bättre i morgon för bakning är inte min favoritsysselsättning precis men jag vill inte att bananerna blir förstörda……och det kan ju vara bra att ha lite kaffebröd att bjuda på någon gång….

 

 

 

 

Apropå bananer och hund:

 

 

Bananer hjälper till att höja serotoninhalten i hjärnan. Bra att ge till en hund som är skott-/fyrverkeri-/smällare-och åskrädd.

 

Bananer är rika på aminosyran tryptofan som tillsammans med B6-vitamin och C-vitamin, som båda finns i banan, omvandlas till signalämnet serotonin.

Banan innehåller också kalcium och magnesium som är viktiga för hjärnan.

 

 

 

Min setter Eros älskade frukt och grönsaker och åt det dagligen.

Iris och Leo inspekterar hans tassar väldigt noga. Undrar vad han har gått i? Jacinto ligger i bakgrunden och håller koll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden