Sonjas blogg

Försov mig.....jobbig allergi...

2013-11-01

 

 

Jag ställer aldrig väckarklockan för jag brukar aldrig försova mig. Men man ska aldrig säga aldrig. Varje dag vardag som helg är jag uppe före klockan sju men vad hände i morse? Jag vaknade inte förrän klockan åtta och då fick jag verkligen fart.

Jag skulle med bussen som gick 8:45 för jag hade tid hos husläkaren. Jag har väntat på den här tiden en längre tid så det var viktigt att jag kom iväg.

Det blev alltså en snabbdusch, snabborstning av tänderna, en snabbfrukost som bestod av en korvmacka och ett glas vatten. Jag hann men jag hatar att stressa på morgnarna…..

 

Jag har ju haft en intensiv klåda, framför allt på vänster arm ända sedan i våras. Armen är alldeles röd och knottrig och det kliar både natt och dag så jag blir ”tokig”.  Fick träffa en akutläkare i augusti som ordinerade en stark kortisonsalva men den har inte hjälpt. Själv trodde jag först att det var mitt soleksem som spökade och det trodde nog han också men eftersom det aldrig gick över så förstod jag ju att det måste bero på något annat.

Beställde alltså tid till min egna husläkare. Det visar sig att klådan beror på att jag inte tål min blodtrycksmedicin. Så jäkla typiskt! Jag är allergisk mot i stort sett alla mediciner så läkarna har haft ett fullt sjå med att hitta någon medicin som jag kunde ta mot det höga blodtrycket. När jag äntligen fick Losartan som jag nu har ätit i över ett år så trodde jag att allt var frid och fröjd. Blodtrycket har varit bra med den här medicinen och doseringen har varit perfekt….

 

Nu måste jag börja laborera med nya mediciner igen och risken är stor att det blir som tidigare att trycket stiger och att det tar tid innan det stabiliseras om det nu gör det?…..Och tål jag denna medicin? Jag har inte hämtat ut den ännu för jag hann inte till apoteket utan får åka dit på måndag……

 

Direkt efter läkarbesöket skulle jag till sjukgymnastiken. Det är bara en kort promenadväg mellan läkare och rehab så jag hann dit fast med andan i halsen…..Hann även slänga i mig en banan innan jag satte igång med träningen...

 

Efter sjukgymnastiken kunde jag knappt gå. Vet inte vad som hände? Jag provade en ny maskin idag. Kanske överansträngde jag både höften och knäet.

 

Eftermiddagen har jag tillbringat i TV-soffan. Jag har kollat på TV-pucken, match efter match. Riktigt duktiga grabbar i alla lag. Skönt  att Stockholm vann sin match mot Värmland.

 

 

 

 

 

Var ju tvungen att äta något också så det fick bli pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Lättlagat och gott!

 

 

 

 

 

Nu väntar jag på hockeymatchen Djurgården – Västerås. Synd att jag inte är på Hovet. En av Djurgårdens ”gamla” hjältar, en mycket skicklig hockeyspelare, Christian ”Fimpen” Eklund, ska avtackas för sina insatser genom årens lopp. Det lär bli en härlig stämning som vanligt….

 

 

 

 

Iris och Leo har alltid kommit väldigt bra överens under årens lopp men nu den senaste tiden har Leo varit lite väl elak mot sin syrra emellanåt. Varför vet jag inte? Okej, under tiden som Vera fanns hos oss så vågade han inte för så fort hon märkte att katterna tjafsade om något så gick hon emellan. Iris älskade Vera men Leo var väl inte lika förtjust alla gånger…..Hennes storlek ingav väl respekt kan jag tro.....

 

 

Omtänksamma Iris tvättar Leo. Han njuter en stund över behandlingen men plötsligt blir han tvärilsken och hoppar på henne och börjar att slåss i stället. Jag fick avbryta det hela .....

 

 

 

Och nu har Leo legat i Yanas gamla valpbädd som Iris envisas med att ha som toa i flera timmar. Han har aldrig någonsin legat i den bädden tidigare. Och även om jag byter handdukar i bädden femtielva gånger om dygnet så måste det lukta katturin från biabädden. Med tanke på det luktsinne som katter har så borde han inte vilja ligga där......

Fattar inte vad han håller på med? Igår kväll la han sig på Iris korgstol. Hon brukar lägga sig där när hon vill sova i fred. Svartsjuka eller vad? Och varför just nu?

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden