Sonjas blogg

Skogskyrkogården....Farsta centrum...

2013-11-02

 

Idag åkte jag till mina föräldrars grav på Skogskyrkogården och var framme där vid 11.30-tiden. Jag var inte direkt ensam utan det var rena folkvandringen redan då.

 

 

Skogskyrkogården är ju otroligt stor men denna dag är det bilförbud inne på kyrkogården. Endast taxi och handikappbilar får åka in. Däremot har SL en buss som åker genom kyrkogården till de olika gravkvarteren för dem som inte vill eller orkar gå.

 

 

Jag hade tur med vädret. Det kom korta regnskurar men då satt jag antingen på t-banan eller på pendeltåget så det var rena turen att jag slapp att bli blöt. Solen tittade faktiskt fram och det var riktigt varmt och skönt väder. Det är en ganska så lång promenad till och från mina föräldrars grav.

Min pappa dog redan år 1968 och jag lovar att vädret har växlat mycket under alla dessa år just på Alla Helgons dag. Det har hällregnat, haglat, varit snöstorm och något år massor av snö som jag har pulsat igenom. Kan däremot inte minnas att det har varit så här varmt och fint väder tidigare.......men jag kan ha förträngt det....

 

Som tradition brukar jag köpa en varm korv i någon av alla korvstånd som finns utanför kyrkogården denna helg men tyvärr hade jag inga kontanter på mig så det fick jag vara utan. Synd, för jag var riktigt sugen efter besöket och promenaden…..

 

Tog i stället t-banan till Farsta centrum för att inhandla lite ”måste ha saker”. Där var trångt och fullt med folk men det är ett stort och fint centrum med många butiker..

 

 

Kände att blodsockret sjönk så det fick bli en cheeseburgare och en coca cola på McDonalds. Inte varje dag jag besöker det snabbmatstället direkt….Är inte mycket för snabbmat överhuvudtaget…..och ingen colaälskare heller…

 

Det fick bli korv till middag i stället. Orkade inte ställa mig och fixa till någon mer omständlig middag. Tur att jag har Tens-apparaten som kunde lindra den värsta smärtan i benet och höften efter denna dags gående.

 

Sedan har jag pysslat med lite förberedelser inför morgondagen då jag har avslut på kursen i vardagslydnad.

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det dags för en kopp te och en kvällsmacka…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden