Sonjas blogg

Ett år, en månad och nio dagar....

2013-11-11

 

Sonen har varit heltidssjukskriven i ett år, en månad och nio dagar för en skada i benet som han ådrog sig på jobbet. Att det har blivit så utdraget beror på att han blev felbehandlad de första sju månaderna.

 

Bild tagen för ett år sedan...

 

 

Idag började han jobba 50% november månad ut och sedan ska han jobba heltid.

Självklart är han lite orolig över om benet ska hålla och hoppas givetvis att det inte blir för många trappor som han måste gå i. Han jobbar ju på ambulansen och det kan innebära många ansträngande lyft upp och ner för trappor med mer eller mindre tunga patienter. Alla hus har ju inte hiss och det kan vara bra bökigt på många trånga ställen.....

 

Sonen behöver röra på sig. Han har gått upp 17 kg under sjukskrivningen men den största ökningen beror troligen på att han slutade snusa för fyra månader sedan. Bra gjort efter alla år......

 

Det blir hur som helst en lång dag för honom även om han slutar vid 17-tiden. Han kan ju aldrig säga någon exakt tid eftersom de kan få en sen körning….. Direkt efter jobbet åker han till Hovet för hockeymatchen Djurgården – Almtuna….

 

 

 

Den matchen sänds inte på TV men jag ska kolla på Malmö-Karlskrona i stället……

 

 

 

Själv har jag inte gjort så mycket idag även om jag har varit uppe sedan sex i morse. Jag har i alla fall  varit på ett sjukgymnastikpass.

 

 

På hemvägen därifrån träffade jag en kvinna med en jättefin goldentik. Vi började att prata medan vi väntade på bussen. Man skulle kunna ha trott att vi kände varandra sedan lång tid tillbaka men det var första gången vi träffades. Hunden blev överförtjust och hälsade glatt. Kvinnan var dessutom nyinflyttad och bodde nu på landet strax utanför Nynäs. Hon frågade om jag kunde tänka mig vara varannan-vecka-hem åt tiken som nu var tvungen att bo i Stockholm under de veckorna.  Jag var dock tvungen att tacka nej eftersom jag har andra planer.. Hoppas att det ordnar sig för dem.….

 

 

 

Nej, nu skriker Leo i högan sky. Det är dags för kvällsmat……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden