Sonjas blogg

Fullmåne igen...

2013-11-17

 

 

Så är det dags för fullmåne igen med allt vad det kan innebära…….

Fullmånen har ju alltid ansetts ha övernaturliga egenskaper

 

 

Mångudinnan Diana var förr dyrkad i hela världen. Hon var härskare över födelse, liv och död. Hon härskade även över de vilda djuren.

 

Diana - staty i Louvren

 

Diana bor i en grotta i de djupa ekskogarna där hon ger livet näring från sina bröst. Hon är barnafödandets, barnens, trädens, blommornas, djurens och livets beskyddare. Hon är skogens själ, jägaren, mörkret, månens positiva och ljusa kraft. Diana är alla kvinnors beskyddare och häxornas drottning.

Fullmånens ljus utnyttjades förr till utomhusaktiviteter som skörd, jakt och fiske.

 

 

 

Man trodde länge att fullmånen orsakade eller förvärrade symtomen på vansinne. Vid fullmåne ansågs det också att vampyrer blev särskilt aktiva...

 

 

 

Månen påverkar nattens djur. När vargar ylar vid fullmåne speglar de månens mörka och ondskefulla sida.

 

 

 

 

Världshaven styrs av månen och precis som månen förknippas vattnet med mystik och kvinnlig kreativitet. Vattnet spelar en viktig roll i många skapelsemyter. Havet representerar det omedvetna och oändligheten, den kosmiska ocean från vilken allt liv är sprunget och i vilken allt till sist måste upplösas.

 

 

 

 

 

Det sägs att om du tvättar ditt hår i månskenet så kommer Diana att ge dig glansiga lockar....Det låter ju inte dumt alls med tanke på mitt tunna hår där det inte finns minsta tillstymmelse till några lockar.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden