Sonjas blogg

En bedårande tjej har landat…….

2013-12-02

 

 

På söndagskvällen landade en helt bedårande liten tjej på Arlanda efter en mycket svajig flygresa från Rumänien.. Det blåste mycket hårda stormvindar vid landningen……….

 

 

 

Den lilla ljuvliga tjejen tyckte nog att det var skönt att få komma ut på fast mark och ut från de många timmarna i buren även om det var läbbigt med alla nya intryck och ljud. Det var ju tur att jag hade med mig korv och vatten för hon var verkligen både hungrig och törstig….

De hade startat från Bukarest klockan sju på morgonen och var inte framme förrän vid 18-tiden. Det var mellanlandning och byte av flyg i Mûnchen. Nu reste inte Becka ensam utan en killkompis åkte med i en annan bur. Dessutom var en personal från organisationen med på hela resan.

 

 

 

 

Sonen och hans flickvän var med när jag hämtade henne. Sonen bar ut Becka till bilen och sedan låg hon lugnt i mitt knä i baksätet hela vägen hem.

Kontrasten från ett tidigare liv som gatuhund måste vara enormt stor. Hon har aldrig haft halsband och koppel på sig men hon följde frivilligt med uppför trapporna med hjälp av några korvbitar.

Som vanligt satt Iris innanför dörren när vi kom. Hon fick stora ögon när hon fick syn på Becka. Det märktes att Becka tyckte att det var läskigt med katterna men Iris och Leo la sig uppe på rumsbordet. Becka vågade då gå runt och kolla in sitt nya hem.

 

 

 

 

Jag gjorde i ordning lite mat eftersom jag visste att hon var döhungrig och hon åt glupskt för att sedan vila en stund på golvet framför mina fötter. Hon fick gå ut och kissa lite senare innan vi gick till sängs. Inga problem även om hon reagerade på alla ljud. Det var ju becksvart ute. Hon ville ha korv igen när hon skulle in genom portdörren och det fick hon.

 

Iris o Leo kollar in den nya familjemedlemmen

 

 

I natt har hon sovit lugnt mest hela natten inne i mitt sovrum. Jag hade dörren stängd med tanke på katterna och så visste jag ju inte om hon var rumsren. Det är hon! Vi steg upp vid sjusnåret. Hon fick gå ut och kissa. Sedan åt vi frukost båda två.

Modiga Iris har varit framme och nosat på Becka ett flertal gånger något som Becka tycker är lite läbbigt så hon backar och går undan. Leo märker ju också att det är en lugn hund som inte bryr sig om dem så nu törs han också röra sig obehindrat även om han håller sig på avstånd från henne. Jätteskönt!

 

 

 

 

Vi har gått tre kortare promenader idag. Med tanke på att hon inte är koppelvan så går hon förvånansvärt bra och hon är mycket nyfiken på alla dofter. Höga ljud och möten med andra hundar är dock läskigt.

Hon har inga problem med att uträtta sina toabehov som kan vara ganska så vanligt när det gäller dessa gatuhundar. Minns när Jacinto kom till mig. Han vågade inte pinka var som helst utan höll sig hur länge som helst. Hans toa var på en trygg plätt i närheten av mitt hem och det pågick i i flera månader. Det spelade ingen roll hur långt borta man var. Han väntade tills man kom hem igen. Vanligt är ju också att många av dessa hundar inte är rumsrena heller.

 

 Jacinto -  spansk gatuhund

 

 

 

 

Becka är mycket kontaktsökande. Hon är väldigt rar och försiktig av sig och till synes en tyst hund. Utseendemässigt är hon väldigt lik en räv om än lite större. Vilka raser som finns i henne är okänt.

 

 

Nu kommer många så kallade ”hundexperter”, förståsigpåare och moralister oja sig över att jag inte tar en svensk omplaceringshund men se det bryr jag mig inte ett dyft om.

Kan jag rädda och ge en hund som lever i misär och ett fruktansvärt liv i det fattiga landet Rumänien ett drägligt liv så gör jag det mer än gärna.

 

Och vad gäller hälsan så är nog få hundar så kontrollerade och behandlade som dessa rumänska hundar är, flera hälsokontroller med alla blodtester, vaccinationer och ordentliga avmaskningar samt desinfiktionerade bad innan de får lämna landet...Allt finns inskrivet i deras pass.....

 

Övervägande delen av hundar som finns hos organisationerna i Sverige är av kamphundsraser eller dvärghundar.

Det finns personer som är mer lämpade att ta hand om dem än vad jag är eftersom jag inte har intresse av att vara ägare till sådana hundar. Dessutom kan många av dem inte vara tillsammans med katter eller också är det tveksamt om de kan det och det är ett måste med tanke på Iris och Leo som är innekatter. Jag ger gärna ett bidrag till de organisationer som t ex Hundstallet för det behjärtansvärda och viktiga jobb som de utför.

 

 

 

 

Och  någon mer renrasig valp kommer jag inte att köpa med tanke på alla allvarliga sjukdomar som mina hundar, Oden, Hero, Yana och Sigge drabbades av i mycket unga år….ja, även Vera om hon nu hann bli fyra år….Det känns som man spelar på lotteri om jag ska få en frisk hund…

 

Oden

Hero

 

Yana

 

Sigge

 

Vera

 

 

Eros

 

Eros hade ju allvarliga allergiproblem som bröt ut vid tre månaders ålder. Han blev nu drygt 11 år gammal men hela hans valp- och unghundstid blev helt förstörd på grund av de svåra allergierna. Så sjuka hundar har jag nu haft sedan år 2000 då Eros föddes.

 

 

Vill klargöra en sak.

Oden, Yana och Vera kommer från samma kennel, en mycket seriös sådan som har många fina friska underbara hundar runt om i landet och då både vad gäller fysisk och mental hälsa. Kenneln Båtsmans som jag varmt kan rekommendera. Det verkar dock som om sjuka hundar dras till mig. Både Yana och Vera har  flera friska sunda syskon.

Det märkliga är att jag egentligen valde en annan valp än Yana och detsamma gällde Eros men av olika anledningar så hamnade både Yana och Eros hos mig i stället för de valpar som jag valde.

Vera kom till mig som omplacering vid tre års ålder så hon har inte bott hos mig från valpåldern. Hennes systrar är väldigt framgångsrika och otroligt härliga tjejer.

 

 

 

 

 

Becka sover djupt nu. Tror att jag ska kolla på TV en stund innan det är dags för kvällsrastning....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden