Sonjas blogg

Snö....Kan man lära gamla hundar att sitta?

2013-12-09

 

Nu har det kommit lite snö hit också. Becka blev jätteglad när hon kom ut och fick syn på snön. Vilken hund blir inte det? Jag blev inte lika glad.

 

 

 

 

 

Jag skulle behöva köpa ett par vinterstövlar som man bara kan dra på sig. Det blev lite blött om fötterna när jag klev runt i snön i bara skorna som dessutom har spruckit.

Jag har förstås ett par Haglöfskängor som jag köpte förra vintern men jag har svårt för att böja mig ner och knyta dem så jag ids inte sätta på mig dem….

 

 

 

 

 

 

 

 

För att vara en tre år gammal gatuhund så är Becka lätt att ha att göra med. Självklart har hon inte tränats i någonting och jag kommer att gå försiktigt fram. Jag tycker att hon går förvånansvärt bra i kopplet, inget drag eller sackande efter.

 

 

 

Däremot kan hon bli skrämd emellanåt av den tunga trafiken som passerar oss eller av andra höga ljud och då kan hon sno in sig i mig.

 

Det första som jag nu ska träna in är ”sitt”. Kan man lära gamla hundar att sitta?

 

 

 

Ja, självklart kan hon sitta men att göra det på kommando  och dessutom att sitta kvar tills annat kommando ges är en annan sak. Tror inte att det blir några större problem faktiskt.....

 

 

 

Becka lystrar till sitt namn. Hon skällde till ett par gånger under dagen då det går folk i trapphuset men så fort jag lockar på henne så tystnar hon och kommer  springande. Brevbäraren ringde på för att lämna ett litet paket. Han såg lite skum ut tyckte Becka som smög sig in bakom mig.

 

 

 

 

 

Jag har varierat promenaderna idag. Vi gick till pendeltågsstationen för att hämta gratistidningen Metro och det var spännande tyckte Becka.

 

 

Vi har inte gått den vägen tidigare. Vi såg ett par hundar på avstånd. Då blev Becka genast lite försiktig igen. Nu var den ena en sanktbernhardskorsning så hon var väl lite väl stor kan jag tänka mig.

 

 

 

 

 

 

Vad har jag annars gjort idag? Jo, jag fixade till en sats med de goda syltkakorna

 

 

 

Och så har jag slagit in några julklappar. Jag har ett par som ska skickas med posten så jag ville få dem klara.

 

 

 

 

Morgondagen blir något stressig. Tur att sonen är ledig och kan passa Becka.

Jag ska ha tvättstugan på morgonen. Jag blir klar där vid tiotiden. Därpå måste jag åka till ICA och det tar sin lilla tid. Bussresan tar cirka 20 minuter enkel resa och så ska jag handla och sedan vänta in bussen hem. Bussarna går varje halvtimme.

 

 

Där efter måste jag laga till något att äta, vill också gå en promenad med Becka, fixa till mig själv innan jag ska åka med pendeltåget kl 16.50 in till Stockholm.

Jag ska på Magnus Carlssons julkonsert på Cirkus. Ska bli så kul och ett skönt avbrott i vardagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden