KINESISK ASTROLOGI

 

GRISENS ÅR

 

5 FEBRUARI 2019 –  24 JANUARI 2020

Element: JORD

 

Jord representerar lugn, eftertänksamhet, realism och hårt arbete. Ett element speciellt fördelaktigt för affärsmän.

Årets färg är gul

 

 

 

 

Enligt kinesisk astrologi är vi nu i Grisens år 

 

 

Temat för Hundens år är ärlighet, tolerans, hårt arbete och romantik.

 

 

 

 

 

 

Det kinesiska nyåret är kinesernas viktigaste helg. Den infaller alltid vid den andra nymånen efter vintersolståndet och det är alltid nymånen som inleder en ny månad.

 

  

Om föregående år (Hundens) stärkte vår moral, kommer Grisen att stärka våra bankkonton genom hårt arbete. Under Grisens år släpper vi också loss vår fåfänga och skämmer bort oss ordentligt. Nu är tiden inne att reparera huset eller att investera i ett nytt, att köpa tvättmaskin, frysbox eller liknande.

 

Passa också på att gifta dig och bilda familj om du går i sådana tankar. Har du redan varit gift en gång och äktenskapet sprack, så försök igen.  

Grisens år lär oss att hårt arbete är nyckeln till ett bättre och rikare liv. Vem som helst kan tjäna extra pengar. Faror finns dock med för stor expansion och tillväxt. Grisens år är inte nådigt mot dem som inte noga bevakar sina tillgångar. Många stackars ärliga personer kommer att låta sig luras.

 

Grisens år är knappast känt för storpolitiska omvälvningar utan det är fråga om att försöka minska politiska konfrontationer så mycket som möjligt.

 

Detta är det mest gynnsamma av alla år där alla blir mer eller mindre vinnare. Året präglas av rikedom, välmåga och nöjen. Nöjeslivet blomstrar! Det största bekymret är att detta leder till extra kilon, fetma och sjukdomar.

 

Alla slags artister och idrottsmän kan nå stora framgångar under året.

 

  

 

 

 

Hur påverkas du av Hundens år?

Se vilket djur du tillhör i tabellen längre ner på sidan!

 

RÅTTAN

 

 

Den charmiga och idérika Råttan 

Den driftiga idérika och karriärsugna Råttan är i toppform och kan se fram emot ett framgångsrikt år och ett år med stora förändringar och då framför allt inom arbetslivet. Var noga och försiktig med ekonomin! Ta inga nya lån! Ställ inte för stora krav på dina nära och kära! Var uppmärksam på din hälsa, förbättra konditionen och tänk på vad du äter. Tänk positivt och optimistikt! Var social på ett sätt som passar dig. Ett gynnsamt år för förlovning och bröllop.

 

 

 

 

OXEN (Buffeln)

 Den tålmodige och envisa Oxen

 

Den konservativa och annars så plikttrogna Oxen släpper loss och har lättare i år att umgås med främlingar. Ta vara på de chanser som dyker upp inom yrkeslivet. Du måste vara aktiv och arbeta hårt. Ett gynnsamt år att byta arbete och kanske även bostadsort. Din ekonomi förbättras men var inte slösaktig och låna inte ut pengar. Familj och trygghet är viktig för dig. Ägna nu tid till att förbättra familjerelationer. Hals och talorgan kan vara extra känsliga.

 

 TIGERN

 

 

Den modiga och självständiga Tigern

 

Den våghalsiga Tigern som aldrig lider brist på goda idéer finner till sin stora glädje en lång kö av köpare när han presenterar sitt senaste briljanta affärsföretag. Du uppnår nu flera mål som du tidigare har satt upp. Om du lär dig kompromissa och samarbeta får du ett mycket bra år inom arbetslivet.  Var lyhörd för kritik! Försök att lägga band på ditt humör och din frispråkighet! Inte alls omöjligt att du gör en långresa i år som kan bli ditt livs resa. Balans mellan arbete, vila, kost och motion är viktig.

 

 

 

KANINEN (Katten eller Haren)

Den diplomatiske och listige Kaninen 

För den försiktiga Kaninen kommer romantik, hem och familj ha stor betydelse. Är du singel lär det inte saknas beundrare. Gamla vänner kan dyka upp men du bör inte lita för mycket på någon. Var inte impulsiv och naiv! Kaninen kan även se fram mot ett händelserikt och ekonomiskt bra år. Viktigt för dig är att äga och ha en stadig inkomst. Var dock sparsam! Anmäl dig till kurser och studier men byt inte arbete detta år. Skaffa dig nya fritidssysselsättningar och motionera regelbundet!

 

  

DRAKEN

Den intelligenta och beslutsamma Draken

 

Den kraftfulla Draken lyckas med sina projekt och kommer att tjäna pengar. Du gör nya erövringar, oavsett om det gäller affärsförhandlingar, idrott eller kärlek men får ändå vara beredd på en del problem. Året kan innebära en hel del resor, även med kort varsel. Är du ensam kan du träffa en ny partner. Undvik konflikter med släkt och nära vänner. Var försiktig med alkohol och röker du är det hög tid att sluta. Tendens finns till nedstämdhet och pessimism. Arbeta med positiva affirmationer och avsätt stunder i lugn miljö! Meditera gärna!

 

  

ORMEN

 

Den karismatiske och kloka Ormen

Den beslutsamma Ormen gör klokt i att avsätta lugna stunder för sig själv, särskilt nu när vänkretsen kommer att utökas. Ägna uppmärksamhet åt din hälsa. Lev sunt och motionera regelbundet! Ormen har inga problem med övervikt åtminstone inte så länge du är på din vakt. Det är snarare jakten på pengar än på kalorier som intresserar dig och pengar behöver du inte lida brist på under Grisens år. Däremot bör Ormen undvika romanser detta år. En resa senare på året tillsammans med goda vänner gör dig gott!

 

 

HÄSTEN

 

Den omsvärmade och attraktiva Hästen 

Den hårt arbetande Hästen kan avancera inom arbetslivet och göra sig en förmögenhet under året.  Hästen måste dock säga nej till mindre viktiga frestelser och i stället spara sina pengar för att senare kunna förverkliga sin dröm, inköp av en ny bil, en bostad, en resa etc. Vad kärleken beträffar låter han sig inte imponeras lika lätt som annars men detta är ett bra år för romanser. Familjerelationer kan ställa till oro. Var uppmärksam på hälsan så balans mellan arbete och vila samt avkoppling är viktig.

 

 

GETEN

 

Den romantiska och eleganta Geten 

Geten har ingenting emot att roa sig och tar girigt för sig av allt som erbjuds. Året kan innebära stora förändringar. Om du funderar på att flytta är det rätt tidpunkt. Nya intressen leder dig till nya platser och ger dig nya vänner. Var kreativ och ta vara på dina talanger! Lyckosamma möjligheter kommer att dyka upp. Balans mellan arbete, vila, kost och motion blir extra viktigt i år. Se upp för kraftig viktökning! Undvik romanser på arbetsplatsen!

 

 

APAN

 

Den sluga och självständiga Apan

Den intelligenta Apan kan bli själva medelpunkten i varje lyckad fest och tillställning. Året kan dock medföra vissa prövningar och det kan leda till frustration och ett instabilt känsloliv. Såväl ekonomin som familjerelationerna kan bli ansträngda. En romans kan ställa till problem. Du kommer att resa en hel del under året.  Var uppmärksam på din hälsa och var försiktig med vad du äter och dricker. Regelbunden och varierande motion är viktig.

 

 

 

 

 

TUPPEN

 

Den effektive och självsäkre Tuppen 

Den normalt konservativa Tuppen låter sig svepas med av livsglädjen. Resplaner måste nog Tuppen ge upp för hårt arbete som krävs att ta itu med hemma. Tuppen får räkna med en del bekymmer. Stressa inte och ta inte på dig alltför många arbetsuppgifter. Familjerelationer kan bli ansträngda. Motionera regelbundet och sluta röka om du inte redan har gjort det. En resa tillsammans med vänner blir lyckad. Kanske kommer du att möta en ny livspartner.

 

 

 

HUNDEN

Den ordentliga och pålitliga Hunden

 

Hunden som annars har för vana att hålla sig avvaktande och på defensiven och som bekymrar sig för framtiden låter efter en trevande inledning det goda humöret ta överhanden. Du måste lära sig att lita på dig själv och lyssna till din intuition. Du bör också ägna din ekonomi uppmärksamhet. Skuldsätt dig inte och undvik stora investeringar! Låt inte karriären ta för mycket tid. Familj och vänner ger dig stöd och du bör visa dem mer uppskattning. En semesterresa till hösten blir lyckad men välj resmål med omsorg.

 

 

GRISEN

 

Den mycket generösa och älskvärda Grisen 

Den rättframma Grisen upplever sitt mest lyckosamma år någonsin och kan göra sig en förmögenhet under året. En oväntad förhöjning av levnadsstandarden är att vänta. För Grisen går arbete och nöje hand i hand och det kommer att bli full fart på båda delarna. Du kommer dock att få fatta några besvärliga beslut som också påverkar din familj.  Lita till din intuition och lyd råd från nära vänner. Du kan inte vara alla till lags! Ett gynnsamt år att byta arbete eller arbetsuppgifter. Eventuellt startar du ny karriär och det kan innebära flytt. Undvik att skuldsätta dig! Romanser kan bli dyrköpta!

 

 

  

 

 

 

 

 

Ingen vet med säkerhet hur det kinesiska horoskopet kom till men det finns en legend om dess tillkomst. Buddha skickade en inbjudan till alla djuren i sitt rike att komma och fira nyår med honom.

Enligt legenden dök tolv olika djur upp. Buddha förärade varje djur ett år uppkallat efter djurets namn och dessutom skulle alla människor som var födda detta år ärva djurets egenskaper.

 

Vart tolfte år återkommer alltså djurtecknet. De tolv djuren kommer i följande ordning:

 

 

Råtta, Oxen, Tigern, Kaninen, Draken, Ormen, Hästen, Geten, Apan, Tuppen, Hunden och Grisen.

 

I vissa asiatiska provinser kallas Oxen för Buffeln och Kaninen för Katten eller Haren.

 

 

Råttan

1924

1936

1948

1960

1972

1984

1996

2008

Oxen

1925

1937

1949

1961

1973

1985

1997

2009

Tigern

1926

1938

1950

1962

1974

1986

1998

2010

Kaninen

1927

1939

1951

1963

1975

1987

1999

2011

Draken

1928

1940

1952

1964

1976

1988

2000

2012

Ormen

1929

1941

1953

1965

1977

1989

2001

2013

Hästen

1930

1942

1954

1966

1978

1990

2002

2014

Geten

1931

1943

1955

1967

1979

1991

2003

2015

Apan

1932

1944

1956

1968

1980

1992

2004

2016

Tuppen

1933

1945

1957

1969

1981

1993

2005

2017

Hunden

1934

1946

1958

1970

1982

1994

2006

2018

Grisen

1935

1947

1959

1971

1983

1995

2007

2019

 

Du får fram ditt djurtecken genom att söka upp det djur som motsvarar ditt födelseår.. Om din födelsedag inträffar någon gång mellan 20 januari – 20 februari måste du kontrollera med mer detaljerade tabeller, eftersom det kinesiska nyåret aldrig infaller på ett bestämt datum utan alltid vid andra nymåne efter vintersolståndet. Är du född före 20 januari, tillhör du föregående års djurtecken.

 

Det är en kalender som är baserad på solens och månens lägen på himlen. En månad börjar alltid vid nymåne. Ett år består av tolv månader, med omväxlande 29 och 30 dygn. Vid skottår lägger man till ytterligare en månad. Den månaden har inget namn utan räknas in i föregående månad. Antalet dygn under ett år kan vara 353, 354 eller 355 och under ett skottår, 383, 384 eller 385.

 

 

Enligt kinesisk filosofi har allt två sidor, yin och yang.

Varje djurtecken är antingen yin eller yang.

Yin = filosofisk och inåtvänd. Bör tänka först och tala sedan.

Yang = utåtriktad och öppen. En ledarbegåvning.

 

Yin – tecken = Oxen, Kaninen, Ormen, Geten, Tuppen och Grisen

Yang – tecken = Råttan, Tigern, Draken, Hästen, Apan och Hunden